×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/66

Team Brederoschool op inspiratietocht naar het Planetarium van Eise Eisinga in Franeker

De Brederoschool draagt wetenschap en techniek hoog in het vaandel. Niet alleen voor leerlingen is het belangrijk om kennis en ervaringen op te doen, maar ook voor leerkrachten is het belangrijk om kennis te vergaren en zich voortdurend bij te scholen. Eerder nog deze maand heeft het team een verdiepende scholing gehad over de voorwaarden die nodig zijn voor een goede onderzoekshouding bij kinderen.

Eind april liet het team zich inspireren door een bezoek te brengen aan het Planetarium  van Eise Eisinga in Franeker. Een aanrader voor iedereen!

Eise Eisinga, die toentertijd in het dagelijks leven wolkammer was, bouwde in zijn vrije tijd in zeven jaar een ingenieus planetarium. Een planetarium dat tot de dag van vandaag op de seconde gelijk loopt. Een meesterwerk, zeker als je bedenkt dat hij het planetarium in 1781 bouwde! Na afloop hebben de leerkrachten nog kennis van de historie van  Franeker op kunnen doen via de ‘sterrenspeurtocht’.

Dankzij het aanbod van Wetenschapsknooppunt Noord Nederland kunnen de kinderen extra ervaringen op het gebied van wetenschap en techniek opdoen, ervaringen die de school zelf nooit had kunnen bieden. Na het inspirerende bezoek met ons team aan het planetarium in Franeker, gaan we ook zeker met een of meerdere groepen gebruik maken van het aanbod van WKNN om naar Franeker te gaan!

Namens De Brederoschool

Marike Venema

 

Afbeelding galerij

{gallery}66{/gallery}