Minicollegetour: Topsport

Hoe kan een topsporter de grenzen oprekken en nóg beter worden? Of zelfs bewegingen trainen alleen met de hersenen? En hoe zetten je hersenen dan spieren in beweging, en hoe vormen je brein en lichaam dan samen één geheel?

Deze en nog veel meer vragen kunnen tijdens de volgende editie van de Kinderuniversiteit gesteld worden aan professor Bert Otten. Samen met judoka Lena Buseman zal Bert Otten een les organiseren, speciaal voor kinderen van de basisschool. Hij zal vertellen en laten zien wat er allemaal schuilt achter de training en bewegingen van een topsporter.

 

Bert Otten doet onderzoek naar de manier waarop het brein en het lichaam bewegingen creëren. Ook de turnoefening waarmee Epke Zonderland in augustus 2012 een gouden medaille veroverde in Londen heeft professor Bert Otten uitgebreid geanalyseerd. Hij vertelde hierover in “De Wereld Leert Door”. In dit filmpje laat hij zien waar het bij Epke bijna mis ging, en hoe hij nog groter gaat worden.

 

Meer informatie en aanmelden

Deze voorjaarseditie van de Kinderuniversiteit vindt plaats op donderdag 21 mei van 9:30 – 10:30 in het Groninger Forum (Hereplein 73, Groningen). Er is plaats voor maximaal 150 basisschoolleerlingen. Aanmelding betekent ook dat de klas van tevoren vragen voorbereid en deze instuurt, hierover ontvang je apart bericht. Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier.

 

Laatst aangepast op dinsdag, 12 januari 2016 15:39