Lustrum Kinderuniversiteit: Geschiedenis van de Groninger Kerken

Dit voorjaar staat een wel heel speciale editie van de Kinderuniversiteit gepland in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK): (Kunst)geschiedenis in de Kerk.

Op 2 juni geeft dr. Justin Kroesen een college voor groep 6-8 over kerken, kunst en vertelt hij bijzondere verhalen over de kerken in Groningen. In zijn college maakt hij samen met de leerlingen de koppeling naar De Groninger kerken. Om goed voorbereid naar zijn college te komen, mag  elke klas daarom een kerk in de buurt van de school bezoeken.

 

Programma

·         April/mei: een optioneel bezoek aan een kerk in de buurt. Daarvoor ontvangt u per kind een gratis ‘Kijkblad voor kerkbezoek’ en advies over welke lokale kerk u zou kunnen bezoeken.

·         2 juni 2014: College Kinderuniversiteit Groningen door dr.  Justin Kroesen, universitair docent Kunstgeschiedenis van het Christendom.

·         Optioneel aansluitend op het college: bezoek aan de For infinity tentoonstelling in de Der Aa-kerk Groningen. Meer informatie over deze tentoonstelling vind je op: http://www.rug400.nl/nl/educatieprogramma-scholen

 

Meer informatie en aanmelden

De Kinderuniversiteit is voor bovenbouwgroepen van het basisonderwijs. Er zijn geen kosten verbonden aan de Kinderuniversiteit, maar je moet je klas wel aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! Aanmelden kan uitsluitend via het aanmeldformulier op onze website: http://www.wknn.nl/index.php?option=com_chronoforms&chronoform=KUG_2juni2014_sogk

 

Laatst aangepast op maandag, 10 maart 2014 12:58